Dirigent

De dirigent: Siemen Hoekstra

Siemen Hoekstra is geboren op 1-2-1966 te Akkerwoude.

SiemenHoekstraOp zijn 10e kreeg hij zijn eerste cornetlessen van Douwe Veenstra bij muziekschool de Waldsang uit Buitenpost. Na een aantal jaren bugel te hebben gespeeld, is hij trompet en Ha/Fa/ Bra directie gaan studeren op het conservatorium in Leeuwarden. Hij vervolgende zijn trompetstudie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zijn trompetdocenten waren resp. Jan Holtrop, Peter Masseurs, Klaas Kos en zijn grote voorbeeld Willem van der Vliet. Hoofdvak directie heeft hij gevolgd bij Jan de Haan, Dirk Annema, Gerrit Fokkema en tevens enkele stages bij de Engelse dirigent David King.

Vanaf 1991 was Siemen ook werkzaam als trompettist bij Joop van den Ende. Hij heeft meegewerkt aan de musicals Les Miserables, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth, Titanic en the Sound of Music. Verder heeft hij als trompettist meegewerkt aan diverse cd- en tv-opnames.

Siemen heeft voor vele orkesten gestaan (o.a. Provinciale Brassband Groningen, fanfare ‘Joost Wiersma’ uit Eestrum) en is een veel gevraagd gast/project dirigent.

Op dit moment is Siemen verder o.a. werkzaam als dirigent bij de Jouster fanfare en fanfare Concordia Middelstum.

Verder geeft hij les als klein koper docent in Stavoren en is hij trompettist bij het koperkwintet ‘Fiifresombrass’.

Sinds 1 januari 2012 is Siemen interim-dirigent van Hâld Moed, na het vertrek van Tjipke Pasma.